Opstart

Opstart


 


Det er vigtigt, at barnet får en tryg og god opstart.


Det er forskelligt, hvilke muligheder (hvor meget tid) man har til at ”køre” sit barn ind, så derfor er det meget individuelt, hvordan det foregår. Som udgangspunkt aftaler vi på forbesøget, hvordan barnet skal starte op.


Det er en god ide at afsætte 1-2 uger til opstarten.


De første dage skal I blive sammen med barnet i et par timer og derefter tage barnet med hjem igen og alt efter hvordan jeres barn reagerer på alt det nye, laver vi aftaler for de kommende dage.


Min erfaring er, at hvis barnet virker tryg er det fint at gå 1-2 timer efter de første par dag, hvorefter der lige så stille trappes op i tid.


Det er meget naturligt, hvis barnet reagerer på at komme et nyt sted.


Det er mange nye indtryk, mange lyde og andre børn at forholde sig til. Det er meget forskelligt hvordan børn reagerer – nogen ”falder” til med det samme, mens andre godt kan være utrygge i den første tid.


Det er vigtigt, at I signalerer til jeres barn at Gitte's Dagpleje, er et godt sted at være, og at I er trygge ved at aflevere barnet her hos mig. Det hjælper barnet til at blive hurtigere tryg i alt det nye.


Hvis barnet har meget svært ved at sige farvel, er det en god ide at gøre afskeden kort.


Vi (de voksne) laver en aftale om at det er det, vi gør og jeg er klar til at trøste barnet, anerkende at det er ked af det og hjælpe det i gang med at lege. Barnet ved jo godt at I skal gå, men man må ikke lægge ”ansvaret” for afskeden over på barnet. Det er vigtigt, at I altid siger farvel til jeres barn – også selvom han/hun bliver ked af det.


I er altid velkommen til at ringe og høre hvordan det går.


Det er vigtig at vi har en god dialog og et åbent samarbejde om opstarten, så vi sikrer at jeres barn får den bedste opstart.